Hemma igen!

Då har vi kommit hem tillbaka från våran lilla Ålandstripp som vi sett fram emot...det blev inte riktigt som vi tänkte...tråkigt väder och inte riktigt såååå mycket att titta på, meeen, vi fick ngr dar att mysa tillsammans på =)

Och vi fick se heeeela Åland hahahaha!!!

Har varit i parken i kväll och det var riktigt mysigt, jag träffade en massa goa människor och det är ju sååå himla kul att babbla hahaha

Blev riktigt sugen att lalla igen...ska verkligen börja plinka mer på gitarren och plocka fram lite material, inget eget, än i alla fall, men jag gillar ju Lisa Nilsson och en hel del annan musik också så klart...jag är ju allätare när det gäller musik! Det enda jag inte gillar så där jättemycket är ju faktiskt riktigt riktigt tung rock...annars funkar allt, särskilt i rätt miljö och är det dessutom mysiga människor runtom så blir det ju ännu bättre!

En underbar dag har vi haft  idag i fråga om vädret i alla fall =), vi skyndade oss upp och badade i Voxan en sväng, meen det var kallt, och om jag tycker det är kallt så är det nog det för jag brukar tycka det är helt ok att bada mycket tidigt, runt 1 maj är inte alls ovanligt...

Till helgen har vi vår årliga tillställning här i byn, det är persmässan =). På fredagen är det Nina Söderqvist som är "The star" och på lördag är det "Kevin" som är det, hoppas det blir riktigt uteväder så det kommer riktigt mycket folk =). På söndag är det då vår volasvandring i gamla kläder och det blir nog flätor i år igen hahaha och sen blir det stationering i kolbullekojan resten av dagen.
Det som är synd, är att jag missar Moraträsk i Freluga den dagen, det skulle jag velat varit på med Paulo som älskar dem..å andra sidan är barnen hos sin pappa på söndag så det kvittar ju egentligen..hm...dessa j..... varannan veckor som aldrig stämmer med nästan nåt nån gång! Tänk va skönt det skulle vara om det bodde jämt på ett ställe...alltså hos mig då =))))så klart tycker jag =)egoistisk, ja när det gäller detta så  skulle jag vilja vara det =)!!!! Men, nu är det som det är!!!

Nu ska jag gå och peta i lite färg i håret, värma lite korv åt Paulo och Patricia och sen i säng med dem =)

Tack och hej och ha det bäst =))
Torsdag =)

Har haft några mycket trevliga dagar nu! Flera olika trevliga vänner som varit hit och fikat mitt i min rensröra och även varit på Kägelholmen och gjort ngr fikabesök där...det här är sommaren när den är som bäst, trots det tråkiga  vädret som är såååå himmelens fram och tillbaka.

Malung och dans frös inne...fanns int riktigt rätt sug efter sånt men det finns ju fler danstillfällen under sommaren =)

Håller på att lyssna igenom en massa bra musik och det är så kul med lite nytt och även sånt jag lyssnat på tidigare men int just nu..tack för det Jonas =)). Och så kul att träffa er alla fyra =)

Nu har det kört igång med sångförfrågningar igen och faktiskt varit tvungen att säga ifrån en del av det! Det är ju flr saker som ska hinnas med...

Jag fick gosa med lilla Meja en stund på tisdag, tack för det Gika och Meja  =).

I natt är jag din...näää så var det ju inte jag bara nynnade på den låten...det jag skulle skriva var, att i natt ska jag, min kompis och hennes två tonårsdöttrar i väg på Sägensafari...meeeen va kul det ska bli!!!!

Jag hoppas nu att vädret blir underbart till dess, tycker det skulle bli lite väl dramatiskt med blixtar,åska och regn om vi ska va ute i skogen och kolla in älvor och andra väsen....tror dt kan bli nog trollskt ändå, men va jag längtar =)

Just nu har jag gett upp mitt projekt att få till Telias tv box...va lättlurad man är ibland....billigar än boxar och fler kanaler...än sen då!!!! Hur bökigt är det inte då med kablar och sladdar och jaaa vete gudarna allt!!!
Mitt hopp står till barnen som kommer hem i morgon kväll, jag har ju lite svårt för att be om hjälp...kan själv...!!!
Blir så när man är van att köra rejset själv!

Annars får jag väl krypa till korset och be om hjälp och ev köpa en trådlös nånting som behövs till just det här...ALLT för att tjäna pengar på oss stackars lättlurade konsumenter.

Jag är i alla fall snart klar med rensning av mina garderober och då är det barnens kvar!
Efter det är gjort då ska här bytas rum lite runt så där...ska bli både kul och skönt!!

På lördag åker jag och minstingarna i familjen...(snart 12 och 15 år) på semester till Åland där vi ska förhoppningsvis, sola och bada i massor =))
Hur det går får ni väl rapport om när jag kommer hem, för nån dator kommer inte att användas och knappt telefon...
Här ska semestras!!!!
När man åker på semester med mannen i vårt liv...(Paulo) vet man inte riktigt på förhand hur det hela avlöper, det kan gå heeelt bra, men det kan å andra sidan gå heeelt åt skogen hahaha...beroende på vilket humör han är på just då...det är ju tur att vi sitter i bilen när vi kör in på färjan annars vet jag inte om vi kommer på båten hahaha. Men kuuul ska det bli och jag tror vi får det helt underbart på våran semestertripp =))

Så var det då  Göteborgsturen kvar, jag tror jag åker i början av augusti om det nu passar för berörda...min systerdotter =) Skulle va kul att komma ner för dit har jag inte varit på flera år nu och det är ju en såååå vacker stad!!

Nä nu blir det dusch och lite mat och kaffe. Måste leta fram mina grönbyxor och skor för skogsturen....man vet ju aldrig vad som krälar på marken och jag vill inte ha ngr bett =). Vi får se om det hinns med nån rapport i morrn ang Sägenturen efter att packnningen är klar och inget annat dyker upp emellan som känns viktigare än uppdatering!!! 

Kram på er och ha det så bra
 

Katterna ja...

Glömde ju nämna nåt om katterna som sysselsätter mig med att få sopa både jord och skärvor lite här och där efter blomkrukeerövringar i tron att de är klätterställningar...men de är ju bara bebisar och så är det med såna. Hela trappen är just nu fylld med jord och skärvor...köksbordet där jag nyligen planterade Prärieklockor är täckt av jord delvis....krukan är hel...än!!!! Köks fönstret består nu av tre krukor i stället för fem...
Tv rumskrukorna är hel ännu, men de små liven tar sats från köket uppför soffan...den vita nya...hm(får antagligen köpa nytt överdrag till den efter att ha agerat klätterställning)och så pang rakt ner i de stora krukorna....det är en jätterolig sysselsättning verkar det som....med resultatet att mitt hem, el golvet och delvis vissa möbler, ser ut som att jag försökt mig på en lite mer udda konst...jordmålning....

Tråkigt är att det kommer att  se lite kargt ut i mitt hem snart eftersom krukorna försvinner, en efter en =))

Men till veckan flyttar två av mina älsklingar till sitt nya hem med nya utmaningar och roliga krukor hahaha =) den tredje blir kvar nån vecka till hos oss, känns lite skönt med mjukövergång så att det inte blir fööör lugnt på en gång.

Bilder finns på facebook på dessa små liv men ska försöka lägga in ngr fler, har lovat Johannes det, men det är ju så bökigt med dessa kortuppladdningar....=) men de kommer de kommer....

Ha de bra

Kraaam igen

Sommar, sol och regn =)

Hej på er alla!

Nu fick jag lite lust att skriva lite igen, det händer inte så ofta numer tyvärr!
I dag ska jag städa mitt lilla förråd så att det får plats med mer grejor från stora förrådet när det blir det förrådets tur med städning..men det förrådet därnere är mögligt så det är nog inte många saker som kan sparas därifrån...både tur och otur!!!

Lilla förrådet rymmer sååå himla många saker att jag blir chockad....men det ska bli ordning och egentligen skulle jag ta en liten loppis utanför dörren för det finns en hel del saker som nån annan säkert skulle vilja ha och använda=) vi får väl se om jag kommer igång med nåt snt el om det blir spotippen och erikshjälpen som får det som ska bort.

Jag tänkte nämligen möta hösten med öppna armar, ta emot vad den har att erbjuda. I form av plugg, arbete, fritid som tex, träning och underhållning och förhoppningsvis mysiga hemmakvällar, utan att ha dåligt samvete för att en massa saker blev ogjorda under sommaren =))!

Jag ska planera in träningsdagar och tider i den mån det går och planera in skrivtid för det som jag håller på att sammanställa och även det som ska skrivas till i nytt material så får vi se vad det leder till!

Jag skulle vilja ha ett extrajobb under min studietid på ca 50 % plus den tid jag ändå jobbar. Den vecka jag är utan barnen skulle jag kunna jobba dygnet runt faktisk och det är sånt jag bäddar för i min röjning och fixning här hemma nu!!! Jag ska inte behöva sitta fast i sånt som måste fixas så till den grad att man backar på olika saker som man kan göra annars.

Klart att ekonomin också spelar in, jag vill få stuk på den på ett grundligt sätt!!!=))

Ska ta rum för rum, städa och rensa igenom och fräscha upp med målning osv, ska bli riktigt roligt att bita tag i det hela. Jag vet att det kommer svackor, jag är inte tvilling för kul skull...upp och nergångar så det sprakar om det hahaha.

Men vissa bitar blir jag riktigt irriterad på när jag läser hur en tvilling (stjärtecknet alltså)ska var och är... ständigt flirtande, ombytlig i sina förhållanden...(nja vet väl inte det..är17 år ombytligt hahaha), alla tvilingar är otrogna...ok jag missade den biten och mitt x var en oxe....inte tvilling!!!Jag har aldrig varit nåt av detta i hela mitt liv även om jag ibland önskar att jag skulle ha varit det för att ge tillbaka, men jag mår nog bättre av att inte ha varit det är jag säker på....hmmm ! Visst det är bara ord men ändå, känns lite knepigt att läsa det som inte stämmer medan andra saker stämmer såååå in till den milda grad....

Varje morgon (mer el mindre) en tid nu har jag mötts av en död mus på min trapp...földen har blivit att jag står och gruvar mig för att öppna dörren...man skulle kunna tro att någon ondsint filur varit där och lagt dem på trappen, nån som vet huuur j.......rädd jag är för dessa småååå äckliga varelser. Nu vet jag att det är katterna som vill visa hur duktiga de är att samla mat men jag vill inte att de ska va duktiga på det sättet....Jag har nog näst intill musfobi, för jag skakar när jag har sopat bort de döda tingen och det tar en stund innna jag är riktigt igen...ok så riktig som jag kan bli alltså =))

Nu är det sommar och ingen sol så långt ögat når just nu, synd, jag längtar efter solen, älskar den. Måste nog spara hop till en utlandsresa i höst, till nåt varmt skönt ställe. Jag som aldrig har varit i väg så nån gång..äger inte ens ett pass!!!Ägde ett, men hann aldrig iväg innan det gick ut =)). Ska nog lura med kusinen eller nån annan trevlig variant! Till Åland ska vi i alla fall, jag och två av barnen, de andra har fullt upp....förstår inte, här har man fått fem barn och sen försvinner de en efter en, usch va trist och tomt det blir....Men ok jag lär mig nog att fylla dagarna till sist ändå, men jag har ju levt för mina barn och begränsat mitt eget så det blir en omställning och en skola i att hitta givande sysselsättningar osv.

Jag har bestämt mig för att njuta av sommaren och absolut inte vänta på att andra ska hinna vara med på alla saker jag vill hinna med. Blir jag sugen att åka nånstans att fika så ska jag göra det. Visst är det lite jobbigt att komma själv till nya ställen där man kanske känner igen ansikten men man känner inet personerna i fråga och då sätta sig själv och fika men man lär sig om man provar, det är nyttigt =)

Freluga fik och affär tycker jag ni ska testa! Trevlig personal, mysigt ställe att fika på och en hel del snygga grejor att titta på och att köpa! Själv har jag inhandlat en väska gjord av Berit Bohlinoch två snygga vita muggar( i keramik) gjorda av keramiker Erica Magusson, ja visst ja, Patricia köpte en Vodoodocka också =)))värt ett besök helt klart! För min del blir det fler besök, ska fylla på mitt muggantal =)

Nä nu ska jag föröska bli klar med förrådet och hinna träffa mina stora barn som är upp på snabbvisit för ett kalas med släkten på Dannes sida. Sen bli det lite rumbyte osv i den mån jag orkar bära själv och hinner...kanske det blir liten utgångstur i kväll om jag känner för det.

I veckan blir det aktiviteter mellan röjning i form av dansbandvecka och förhoppningsvis Sägenvandring en tur till Räkaklitt (ett ställe man går upp till i skogen bland björn och andra trevligeheter)och kollar utsikten,ja nån liten tur mot Bollnäs blir det säkert, det brukar det ju bli nån gång i veckan, ska försöka klämma Göteborg men det blir inte förrän i augusti...

Ha det bäst alla därute och hoppas ni får njuta av sommaren oavsett väder

Kraaam

Kanske vi hörs snart igen om andan och lusten faller på för en uppdateringRSS 2.0