Helg utan barn igen...usch

Ja då var det fredag igen och veckan har verkligen sprungit fram, det var hela måndagen som kantades av castingen som skulle äga rum och som höll på hela natten mer eller mindre...sen all litteratur jag ska försöka ta in och göra klart mitt eget arbete och vårat grupparb och det börjar väl likna nåt men det ska vara klart månd 24/11 så det gäller att ligga i nu. Två böcker har inte kommit ännu, två engelska böcker dessutom och det tar längre tid att sätta sig in i de böckerna, alla vetenskapliga ord som dessutom står i olika betydelser och just på engelska då, men det går, även om det ibland känns lite tungt vissa dagar, men som sagt, genom det ska jag i alla fulla fall.
Jag har börjat att få lite ordning i Tv rummet nu men har inte hittat några gardiner ännu så det måste fixas illa snabbt, Paulo och Patricias rum ser också numera ut som ett riktigt rum även om det saknas lite detaljer fortfarande.
 På dagen på onsdagen var jag iväg och TRÄNADE på IP nu har jag kört igång och den här gången ska jag fortsätta tills min kropp mår bra igen...behöver träna en del för rygg osv, det blir ju en hel del påfrestning på kroppen när man har ett handikappat barn som behöver stöd och hjälp i olika situationer även om Paulo kan gå själv. Ibland behöver han sin rullstol om vi ska gå långt eller ska vara på stan länge och leta kläder tex. Han är ju inte speciellt samarbetsvillig när han sätter den sidan till och då är rullan ett måste annars kanske vi blir sittande på backen nån timme. Han blir då tung som en potatissäck  eftersom det inte finns några muskler kavr annat än för motsträvan möjligen.
Orkade inte ner på bandyn på onsdagen utan blev hemma och pluggade lite mer och målade bordet igen.
Torsdagen var det nämnd och sen var det promenad och in till brorsan och Monica ett tag och drack kaffe innan sängdax.
I dag har det varit plugg och fika på centrum med Therese och Celine en sväng, där har de världens...okey kanske inte världens för det vet jag inte, men Caffe latten där är väl värd att gå och prova och samtidigt kan man passa på att kolla lite på secondhandprylar, men kaffet är INTE secondhand, jag lovar =)).
Nu har jag målat bordet igen och hör mamma mia på TV, den filmen måste jag bara ha och sen blir det tjejkväll med Mamma mia, lite god mat och dryck och sång och dans om vi får plats, framför min icke ännu nya platt-tv hahaha.
Barnen kommer ju inte hem hit förrän på måndag, möjl sönd pust och stön =(( det är inte kul, bara jobbigt och man flyr in i tex det här med att blogga och i bland går jag ner på lokal men eftersom det är en helg som jag brukar ha barn så är de flesta som man brukar gå ut med hemma med de sina då, men det brukar vara många man känner ändå, det är bara jobbigt innan man kommer i väg och in =)). Det blir visserligen en mastig helg med bugg i flera timmar om dagen så jag klarar mig ändå också egentligen och i morgon kväll ska vi ut i alla fall har vi bestämt, vi får väl se hur många som hänger på. Nu ska jag kolla hur man drar ny kabel i lampor, har fyra stycken som jag måste byta i. Det är taklampor i mässing som jag tänkte få upp i Tv rummet, får se om jag kan fixa det själv eller om jag måste få hjälp.
Nä nu får det vara bra för i kväll så får vi se när det blir nåt härnäst, saknar barnen och då blir det splittrat i huvudet, inte bra alls det.
 Kram och hej och gonatt sov gott och dröm nu söta sköna drömmar =))

Ja det ...

Ja det var ju ett tag sen jag skrev i min blogg, det har varit lite mycket nu =)). I helgen var jag i väg och hjäpte till vid flytten för Emil och Annika  och det gick otroligt snabbt och bra. Meeen vilken fin lägenhet de har nu och de får sååå finte där, känns verkligen jätteroligt.
På söndagen åkte jag hem igen och tittade på de mysiga mammorna och jag hoppas det blir Rickard för Anettes del, annars tror jag att jag tar honom haha.
Sen försökte jag att kolla lite sånger till den andra körslagetauditionen på måndag em kl 16.00.
Måndagen läste jag faktiskt ut den engelska boken trors att jag var lite splittrad i tankarna och nervös, vid 15 tiden bar det av till Bollnäs med två stopp med upphämtning av två jättehärliga personer. När vi kom fram ringlade kön lång väg redan så det blev till att vänta, inte så länge men tillräckligt för att bli iskall i alla fall hahaha. Tänk vad man utsätter sig för och detta var ju inte nog och allt. Så blev det väntan inomhus en stund och så blev det sång för Hanna och så ett kanske som såååå många andra och så väntan igen...så en utgallring och jaaa där gick jag vidare i alla fall men vid sista utgallringen så blev det stopp. I 10 timmar väntade en heeeeeel hög med vuxna människor på att få veta hur det gått osv och dessutom så tyckte många av oss att det var jättejobbigt att stå inför nån och sjunga på det här sättet och ändå så utsätter man sig för det, vi är inte kloka tror jag, men kuuul var det ändå och det hade säkert varit otroligt kul att va med, det enda som är skönt nu är att jag slipper planera in alla träffar och resor som skulle ha blivit om man kommit med.
Teamet som höll i allting var otroligt trevlig och spec killen som hela tiden tjeckade av hur allt var inte i "väntans rummet" och han var rätt snygg också hahaha så vi hade nåt att titta på under tiden =)). Det sjöngs en heeel del därinne och det var riktigt kul, samtidigt som man träffade många trevliga människor. Jag var hemma vid halvtre i natt så i dag är jag lite mööör. Egentligen skulle jag följt med min kompis till tandläkaren i Gävle i dag kl 7.00 men vägen gick inte att köra på då för det var sååå halt så vi fick ställa in så då gick jag och sov en timme till faktiskt. Nu har jag pluggat och ska i väg på lunch en sväng och sen blir det plugg igen. Kram på er nu avslöjade jag vad det var jag va

Oordning

Oordning råder i heeela huset...känns inte som om det nån gång kommer att stå saker på deras rätta platser igen men jag hoppas förstås att det blir så till sist. Tur mamma bjöd på mat i går kväll så jag slapp till i köket som var fyllt av pappkartonger, men nu är de borta i alla fall.
Nu började jag med lilla förrådet bakom köket också för när jag tog "kökssoffan" till säng så har jag ingenstans att stoppa julsakerna så jag måste rensa förrådet för att få plats med dem. Sen borde jag ha två garderober också för att få ordning på kläderna...men va man ser saker som borde göras när man börjar!!! Sen har jag en gammal soffrygg av en trasig kökssoffa som jag inte vill slänga för den är så fin, men jag tror jag ska försöka göra ett par tavlor av den el nåt sånt, men den tar ju plats den med.
I helgen ska jag ju ner och hjälpa Emil och Annica och flytta så i helgen hinner jag inte mycket och på måndag bör jag plugga färdigt en engelsk bok till grupparbetet som ska va klart den 24/11...och på kvällen ska jag bort som jag tidigare nämnt =)). Så jaaa, jag undrar när det hela ska ta form. Köpte färg till stenbordet i dag så vi får väl se hur resultatet bli, om det blir det bordet eller det nya som jag köpte.
Så behöver jag ha en ny TV, helst en platt stooor ful sak, men den är bra och ganska nödvändig för Paulo sätter sig på golvet näääära Tv:n och han börjar bli lång nu så det innebär att numera ser vi på TV med ett huvud mitti, all den stund han inte byter kanal el så, det börjar med andra ord att bli ohållbart att ha Tv:n stående så pass lågt som vi har den nu. Och i och med att han ser så dåligt så tror jag att en TV med stor bild hjälper till att få honom att sitta kvar i soffan eller fåtöljen, jag kanske är lättlurad men det får jag väl ta då i så fall hahaha.
Nu ska jag gå och göra spagetti och köttfärssås för det har jag lovat och sen ska vi åka och bowla, allt för att slippa läsa den eng boken om alkoholproblem och dess verkningar på arbetsaplatser och hur man ska ta itu med dessa utifrån en ledarroll, och om det görs(inte alltid, och det mycket pga konflikträdda chefer, min åsikt allså...), och på vilket sätt man kan göra det för att få bra effekt. Det här är bara en bok i en lååång rad andra som jag ska försöka få in, mycket intressant och kul emellan varven, men i bland så flyr jag in i nåt annat för att slippa ett tag.
Slarvat har jag gjort med promenaderna också, det är säkert fyra dagar sen sist, fyyy på mig, det måste jag fixa igen.

Ha en trevlig "lillördag" och om ni har nåt för er ni alla därute =))så åk på Röda Bondens kväll med musikfrågor som börjar kl 21.00 men de öppnar kl18.00 så att man kan äta där och sen stänger de nog inte före tolv i alla fall för den som vill va uppe länge. De har priser för de som vinner ( man svarar på frågorna i grupp inte en och en)

Kram Agneta

Igen och igen och igen...

Varje kväll så bestämmer jag mig för att komma i säng tidigt men nu har jag gjort det igen för här sitter jag  i full mundering och är absolut inte klar att lägga mig ännu, hopplös är rätta ordet.
Nu är sofforna borta, min X man och min bror Anders kom och bar ner den ena för den första hade jag och min dotter redan fått ner och jag tänkte ju slänga bort soffeländena. Trodde jag ja, men icke sa nicke för Danne trodde kanske att nån ville ha dem om ett tag...en drygt 20 år gammal skinnsoffa med uttorkat skinn hahahaha, men sagt och gjort han tog den, fick han väl om han ville pyssla med det.
Stenbordet står kvar, kanske ska måla det vitt, om inte jag vill ha det så sa Michelle att hon kanske ville ha det så vi får väl se..I morgon kommer IKEA med nya saker =)), fy va skönt bara inte min lilla Luciferkatt går och markerar sitt revir där...men då tror jag att jag ger tillbaka på honom =)). Jag hoppas han håller sig annars kanske vi måste åka och låta honom bli kastrerad och jag hade tänkt låtit bli men det kan tänkas att det blir svååårt.
Ska bli kul att få göra lite fräscht här, med lite nya grejor, hoppas jag hinner in på IKEA i helgen då jag ska ner till Emil i Uppsala och hjälpa honom att flytta, för vissa grejor får man ju inte beställa och få hemkört..värmeljus och sånt där...nä nu skämtade jag bara, ska ha en par fåtöljer och tre lampor och lite grejor till toaletten, hoppas bara att det finns och att det får plats i lilla Kinderäggsbilen =) o visst ja, jag får ju inte glömma bockben till Patricia och Paulos lååånga skrivbord som jag gjort av en gammal kökssoffa, (jättefina bräder i den) och så en lampa så att de kan lägga på och rita av också.
Sen är jag på jakt efter en strykbräda och den ska vara robust och i trä, men det tycks inte finna nånstans, tipsa gärna om nån vet...

Nä nu ska jag ge mig, skulle kunna skriva hur länge som helst men nu är det Natti natti

Godnatt på er =)

Hon väljer nog rätt...tur för henne synd om Magen och otur för mig...då blev jag utan igen =)).
Men va jag slarvar när jag skriver, stavar fel och sätter ihop två ord, jag ska skärpa mig...jag lovar, ska försöka i alla fall. I morgon ska jag plugga, släpa ut två soffor plus ett TUNGT stenbord och städa rummet med ALLT vad det innebär för på tisdag kommer nya möbler =)) äntligen börjar det likna nåt. Sen måste jag bestämma mig för tre sånger att repa för den ännu hemliga anledningen,  plus ngr julsånger till julaftonskvällen då jag och ngr el ngn (är ej riktigt klart hur många som vill va med)av mina barn ska sjunga på midnattsmässan på Sankt Olofs, spännande och kul.
Skulle behöva en lista eg, kanske ska göra en sån.

Godnatt nu för det är dax att sova, risk finns att uppvakningstiden i morrn blir vid ca fem.

Glömsk eller vad...?

Ja det är ju tur att nån klagar i bland. Jag gömde ju att lämna receptet, antagligen ropade nån på mig eller nåt och då flög min hjärna iväg, inte helt ovanligt  =))men  det kommer här nu på en gång för i kväll blir det inte mer skrivande än så här för jag ska se på Ensam mamma söker och kolla om Anette väljer rätt...annars tar jag honom i stället hahahaha.
I dag var det afrsdag så barnen var över till deras pappa med present och åt tårta...den här helgen har vi ätit tårta varje dag!!! På em skjutsade jag Angi till tåget i Bollnäs och det kändes nog lite tungt för henne att åka tillbaka i dag, för mig känns det lika tufft varje gång och så ska man försöka att inte påverka henne. Det blev lite prat om jul ochjulkalender osv i helgen och vi har brukat suttit framför TV:n på morgonen alla oavsett ålder...på morgnarna och druckit varm oboy och tittat på adventkalendern innan skolan och nu kom hon ju på atthon missar det så det är klar att i bland känns det tuffare, och lika med bakning av lussekatter osv men hon hinner ju va med på helgerna i alla fall. Kram på er alla

Så till receptet:

LINSSOPPA

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Chilikrydda el hackad färsk röd chili
Bryn detta i olja

2 buljongtärningar (höns)
7 dl vatten
2 dl röda linser (skölj dem först)
1 förp tomatkross el passerade tomater, gärna med krydda

Låt detta koka tillsammans i 10 min tills linserna blir mjuka

Billig enkel soppa som med roliga tillbehör kan bli en riktig festsoppa/ Lycka till

Bandypremiär...

Ja i dag kör det i gång, arbetet mot guldet =)) tyvärr kommer jag inte vara där nu när det kör igång för jag håller på att fixa för Patricias kalas i kväll så det får gå före. I går var det släktkalas och de gillade verkligen linssoppan och receptet lägger jag in nederst på den här sidan så får de som läser kanske något att prova...gärna lite tzaziki till el aioli, jättegott att ha i eller att doppa brödet i.
I går fick jag ett efterlängtat mail och nu känns det lite mer verkligt och efter nästa helg kan jag avslöja vad det var men inte före det tyvärr men jag skulle vilja =))...
Vi tittade på den underbara filmen Tingeling i går kväll för Patricia fick den i present.
I alla fall så är det ett hus till salu här i Edsbyn som jag är lite intresserad av...men det kostar ju pengar...konstigt hahaha men jag får fundera vad som är värt vad men ärligt talat jag är riktigt sugen för Stationshuset blir väl aldrig mitt ändå antar jag....

I går kväll hörde vi jamande under huset och det är tydligen någon som gått och fått kattunge därunder, tror inte det är min för det har inte märkts på henne alls och det syns inget nu heller och hon vägrar att gå in under huset (hon har brukat hålla till där förut i bland), vi kan inte heller komma åt för det är stenmur runtom med ett litet hål och antagligen är uppbyggnaden hög så kattungen inte kommer fram och ev så finns det en kattmamma för ungen måste vara rätt stor för den lystrar till röster så alltså har den fått mat och värme tidigare i alla fall, snacka om panik...sov nästan inget natten före tentan och den som inte var bra inläst före...hm men vi försöker mer här halsdukar att klättra upp osv, forts följer =)

Nä nu ska fortsätt mina galenskaper, ska ta ngr matcher bowling med Paulo, Wiii alltså blir det nu, men jag åker så klart på spö

Tack och hej på er alla och ha en trevlig lördagskväll

Nedräkning har startat...

Detta pluggande kan ju snurra till huvudet rejält...märker att förra veckans höstlov ligger mig i fatet och skulle behöva en vecka till, i alla fall ngr dagar för att känna mig lugn men jag får hoppas att jag klarar godkänt i alla fall så jag slipper göra om den, känns inte som om jag riktigt har varken tid eller lust med det.
På fredag smäller det...och inte bara tentan händer den dagen, nej min skrutta som kom till världen för 11 år sen fyller år och familjen kommer på kalas och barnen kommer äntligen hem till mig igen, å vad ja längtar, mys och liv hela tiden. Knubbiga fingrar runt halsen (mest Paulos fingrar som är knubbiga pga att de är korta) som kramas och härliga barn som kramas och berättar om allt som hänt sen sist.
Nåt utvecklingssamtal till blir det och så har Angelina modevisning den 26 nov i Ljusdal som vi ska i väg på. Danne och Lotta åker på sem till Bangkok lite längre fram så då blir barnen här över två veckor=))) oj va jag ska njuta då!!! Men det värsta är att de ska stanna där över helgen nästa gång de eg ska hit sådet blir lite jobbigt den helgen, man ser fram emot när de kommer så mycket så om det blir förändring blir det kämpigt.
Men jag har lyckat passa in buggkurs den helgen så då går det rätt fort i alla fall och så får jag väl köpa julklappar och fixa julmat som går att frysa, den helgen. Nu har jag smitit i från böckerna i ngr timmar för jag orkade inte plugga mer så jag bakade lite biskvier och en kärleksmumsvariant som Leila har gjort recept på, fylld med choklad, jättegod, jag har beställt en tårta och så har jag köpt lite presenter, vad kan jag inte tala om utifall att Patricia är in och kollar.
Funderar på att köpa en ny TV in hit till Tv-rummet skulle vilja ha en större härinne så att Paulo inte behöver sitta så nära för att se, kanske får satsa på en sån när skattepengarna kommer. Har haft delat HB firma så jag får vänta till dec på pengarna, men det är rätt ok för då får man ju pengar till julen =)) och det behövs ju då med.
Nu ska jag försöka plugga lite till innan jag packar in brödet och nattar mig
Hur skulle jag hinna med att ha nån date på gång eg, det skulle inte få plats tror jag, känns överfullt utan det hahaha, min kusin har rätt, jag hinner inte ha nån så länge jag upprätthåller den här takten och det kommer jag att göra länge tror jag, vill ju få tag i ett bra jobb och samtidigt vill jag fortsätta pluggningen, begravningssjunandet, och allt annat jag är engagerad i såååå....men...ja...skulle ju va mysigt ändå...kanske...el..inte kanske..hahaha. Det löser sig nog av sig själv när det är dax =))

Godnatt på er alla

Plugg, plugg och åter plugg =))

Ja jag var ju i väg på Tomas Andersson Wij i lördags och det blev väl en helt ok kväll med pizza som avslut mitt i natten som intogs UTE i minusgrader, det är inte helt vanligt att ag gör sånt...inte nu längre i alla fall förut var det ju alltid en tufing på Pelles innan man hittade på nåt eller gick hem och det var då..då för längesen när Pelles gatukök var ett gatukök och inte en heeeel matservering. Sen bar det av nånstan och så tittade vi på Macahans el hur det nu stavades..Luke mmmmm hahaha ja det var en del bilturer också för den delen och så nån timme hängande på byn el en hel del timmar om jag ska va ärlig och så RIA så klart. Vi har ju ett nytt RIA numer och ag tror vi kan hitta nästan exakt samma människor där nu som då, nästan i alla fall med några tillskott och några har u faktiskt klarat resan och tillbringar ingen tid där alls längre.
Det gör inte jag heller direkt, har bara varit dit nån gång...Majvor och Ivan är u inte där så det är liksom inte riktigt samma sak och så är jag ju ett par år äldre el så.....särskit eller så.
I går var jag till Ljusdal på utvecklingssamtal och sen provade jag en kappa på en affär där som var skitsnygg, ag köpte den inte..nu ångrar jag mig, typiskt mig.
Angelina och jag gick och åt på en mysig resturang i den gamla delen av köpingen, men vilken god mat vi fick. Marinerad oxfilé med pasta och rödchilisås, men hur god som helst och Angi tog filé och strips som var lika gott. Väl hemma igen var det bara att plugga och det håller jag på med än med uppehåll för sömn och matintag.
Tyvärr fortsätter det även i morgon och lite på torsdag men då måste jag hinna fixa fika och sista presenterna till snörpan..Patricia alltså för på fredag blir det släktkalas med stark linssoppa med nybakt bröd och sen fika och jag ska ha tenta först mellan 8-13 så det är ju bra om det mesta är färdigt.
På lördag ska hon ha kalas för sina kompisar så det blir kalashelg och tydligen ska vi försöka klämma in lite handboll också  =))hur det nu ska gå till men men, vi har gjort det förr, klämt in det omöjliga alltså.

Tack och hej  och ha det så bra, nu måste jag tillbaka till böckernas värld =)

Helg med aktiviteter...

Hej på er!
Idag har det hunnit blivit lördag och nu bord jag vara halvägs med tentapluggandet åtminstone...men det är jag inte, har smitit hela veckan, så fort jag har närmat mig mina böcker och tentafrågor så har jag blivit överaktiv på något konstigt sätt och så har vi åkt och gjort något, fikat, bowlat badat el bara gått ut och varit ute, allt för att slippa.
Jag tycker om det här ämnet så det blir lite skitzofrent när ena halvan drar i väg och den andra halvan vill plugga och sen finns det en del till som sitter som en ryggsäck som fullständigt vill skita i allt hahaha.
I går åkte barnen till sin pappa igen för en vecka (Danne alltså) och ni som nu tror att jag blir utan uppdrag som gäller barnen för att de inte bor hos mig den veckan, har feel mycket feel. Då är det IUP och det är utvecklingsamtal och gudarna vet vad...det är inte så när det är tvärtom vill jag bara tala om utan att avslöja fööör mycket =).

Men i går kväll blv jag bjuden på middag av Klas, nu blir ni nyfiken va...min prins på vit springare kanske...men nej tyvärr inte den här gången heller, han är en man i sina bästa år och har en dotter som är min numera allra bästa vän, som finns där i alla situationer med stöttning och höttning också för den delen =)) ja han är 88 år och vi är ett gäng som hjälpt honom och hans lika underbara fru att flytta och då envisades d md attde skulle bjuda på mat. Det var en jåttetrevlig kväll med flera lika trevliga människor. När jag kom hem titade jag på TV en stund och så var jag in på Uppsalatidningens lokablogg och kollade lite eftersom jag träffade en helt suverän person i Bollnäs när jag var i väg på lite sånggrejor (som jag inte kan gå närmare in på ännu men det kommer senare)och hon bloggar för den tidningen och hon hade lagt ut bildr och skrivit så guligt att jag blev alldeles rörd. Men jag måste ju berätta vad som hände natten mellan torsd och fred. Paulo sov oroligt men han somnade till sist, Patricia var täppt i näsan och satt upp i sängen och skulle försöka sova (i mitt rum)med sina traditionella täppt i näsan strutar i näsan, jag lovar, hon ser inte klok ut, det är jättestora hopvirade papperstussar som står rakt ut...så börjar Paulo prata i sömnen om att Patricia ska dansa med honom flera gånger. Till sist sov vi alla lugnt och skönt för en stund så brakar det till men jag fattade inte riktigt vad det kunde vara, klvar väl vid sex på morgonen kanske, men så hörde jag nåt utifrån så jag tänkte kolla ut genom fönstret, jag la mig tvärsöver sängen och då till min förfäran såg jag att någon kört in i bron men det verkade gått bra och samtidigt så gav benet på den nyinköpta sängen vika så jag höll på att stånga huvudet i det vassa elementet, vilket abrupt uppvaknande hahaha.
Vi klarade oss all och dagen fortsatte i lugn takt, så lugn som den nu kan bli när det huseras minst 6 pers i en lägenhet.

I dag har jag varit ute och gått i säkert två härliga soliga timmar, men va skönt det var och så har jag fortsatt smitit från plugget så i morgon så får jag ta igen två dagars plugg minst. Nu laddar jag för en helkväll på hotellet här i byn där Tomas Andersson Wij ska ha konsert  mys!!! Har faktiskt gjort en lomomba på oboy och en slags lakritslikör som blev riktigt god. Jag har ju så nära hem så at i kväll kan jag ju gå hem utan att behöva använda bilen så jag kan kosta på mig en liiiten dos alkohol som jag annars nästan aldrig gör, möjligen en liten Wiskey nån gång emellanåt =))
Marianne och Ingrid kommer hit innan vi ska gå upp så nu ska jag väl dra i gång dammsugaren en liten sväng så att inte Marianne som inte varit hit förr får en chock hahaha, nä då jag bryr mig faktiskt inte men jag vill ha det skönt till i morgon så jag slipper börja att städa då. Sen ska jag lägga mig i badet och njuta en liten stund.
Kram på er och ha en riktigt skön lördagskväll för det ska jag ha i alla fall jag lovar


RSS 2.0