Bo i bilen...

Hej på er alla...

Just nu är jag inne i en sån där...jagkännermigstressigjämt period...usch, inget kul alls. Kan börja
tjuta för inget och så är jag i toppform efter en liten stund.


En förklaring är att det antagligen är lugnare här hemma än på länge...mindre plugg, mindre tjafs
och det mesta flyter på..ja ok..jag skulle inte gråta blod om jag vann en massa pengar förstås, men
 det är jag antagligen inte såååå ensam om att vilja =).

Det som stressar mig är väl att det blev lite mycket fram och tillbaka åkande med Angi som är med i luciatåget i år i byyyn, hon bor ju liksm inte här just nu...hon går u sitt gymnasium i Ljusdal...och övning två ggr i v plus hem och ditfärd på helgerna =)

Det är en kort period som strax är över så vi överlever, vill bara klaga lite, känns bara som att jag bor i bilen med jämna mellanrum.

När jag ändå klagar så fortsätter jag lite till...=) Undra om jag har världens lataste barn...ibland i alla fall...inte ett finger de lyfter på helgen för att göra nåt. Men vems fel är det då, kan man undra...JO det är mitt eget, jag gör ju ALLT åt dem.

Men nu har jag bestämt mig för att ta min tid tillbaka så de kommer att få hjälpa till lite nu...den minsta är ju faktiskt 12 år...

Har i alla fall haft underbara dagar nere i Uppsala och här hemma. VI hälsade på hos Emil och Annika och de två plus Patricia gick på New Mooon och sen åkte vi till Michelle och käkade på Mac.

Zippo var med och även de fastnade för den lilla gossevalpen..försod jag väl, han gååår inte att motstå.

Fick en massa kommentarer på stan med =) Kul och jag blir stolt på alla sätt och vis.

Nu håller jag på att försöka få till lite advent här i huset, dammar och grejar lite, tycker inte det är kul, men det ska ju i alla fall göras med jämna mellanrum...inte ojämna som det gärna vill bli här =))))Men jag är lite trött på dessa lågenergilampor...säkert bra på en del sätt men mindre bra på andra...hmmm

Skulle gärna vilja på Skansens julmarknad för dit har jag aldrig varit...alltså på julmarknaden...vet inte hur det ska hinnas med trots att jag sagt ifrån allt vad sjunga heter, utom begravningarna!

Nu i helgen är det tomt...trodde jag ja, nä då visas Angi och tjejerna vid ICA på julskyltningen på sönd och så blev jag bjuden på fest på lörd...men det är ju underbart när det händer saker, så jag klagar inte på det. Det är bara så att jag vill fööör mycket saker hela tiden...


Hej svejs på er...tänkte lagt in lite bilder men det bara strulade så nu blev det inga =)


Regn,regn & lite mer regn

Hej på er!
I dag ville jag ha legat kvar i sängen! 



 Vi hade en jättemysig filmkväll här i går och det blev lite sen, men det blir ju så när man har så trevligt och mysigt =)

Det är väl fördelen med att det är mörkt ute...tända ljus, bara av det blir mysighetsfaktorn hög på en gång!


Men tänk om vi ändå kund få lite snö nån gång! Bara få känna snölukten och njuta...lite kallt, knarr underskorna, skidåkning och självklart får vi inte glömma pulkabacken med matsäck mmm. Varm oboy och mackor mellan åken och kanske lite grillad korv.

I går em var jag på en intressant träff med en massa föräldrar...ja, jag får väl lov att säga mammor då...till barn med Down syndrom, det är rätt härligt att se alla engagerade människor.


För när man har ett funktionshindrat barn så serveras inte aktiviteter på samma sätt som till barn utan dessa hinder...fråga mig, jag har ganska bra insyn i det.

Jag har ju 4 barn utan hinder och 1 med hinder och hans aktiviteter har jag fått hitta med lupp och egentillverkning. De andra får erbjudanden hem i brevlådan mer el mindre.

Men man får vara snäppet tuffare och våga ta in kidsen på andra aktiviteter och i vår då ska jag och Paulo prova golf så får vi se hur det går.

Skulle eg vilja ha en gruppaktivitet för grabben, innebandy el liknande men deeet är svårt att hitta fatt i... men i alla fall så var där på träffen en massa härliga människor.

De satt inne med mycket härliga berättelser ur sin vardag och jag som hade barn som var lite äldre än dessa fick dela med mig av vissa av mina erfarenheter. Jag hoppas på fler träffar =)

Som sagt vi hade myskvällhär i går och det var skönt, avslappnat att bara få vara och att sitta och bubbla med goa vänner en hel kväll...och på söndag är det afternoontea som gäller med samma gäng. Känns härligt att fått i gång sig igen på olika saker.

I dag blir det plugg, ev ska jag ha grabben ett tag (han är eg hos sin pappa), simma, och så bandy =)
I morrn är det begravning, och utvecklingssamtal för PatriciaEtt till av barnen, den minsta av dem =))  Patricia en liten sötnos och på kvällen blir det antagligen Ljusdal på modevisning, tror jag =)

Dottern ska medverka =)

Nä, det här duger inte...jag får lov att sätta i gång nu innan det är dags för nästa kisstur med Zippo =) och blöt är bara förnamnet på min hund...han ääälskar att gå i höga gräset och han är ju inte så hög själv, gräset omsluter honom och dränker honom med vatten hahaha. Tur att fönen finns =))


Ja då får ni alla ha en helbra dag

Det är måndagmorgon...el fm rättare sagt =)

Kaffe...mmm tänk va gott det är!
Och att dricka ur goda muggar gör att det blir pricken över i....här bild på ett par som jag köpte i somras i Freluga i en mysig affär där de säljer en del hantverk och mitt emot stället finns ett hääärligt café.
Dessutom finns det en till jättemysig butik i det lilla samhället och så klart alla konserter somanordnas där. Det är där det händer sommartid hahaha.

Men en latte....det ska drickas så här.......





Underbart och gott, men, men inte föööör många....då får promenaderna bli både många och långa haha. Nu blev det lite rimstudio...och snart är vi där, då vi ska börja rimma till våra julklappar mmmm, mysigt med jul.

I går blev det bad av lilla Zippo och i dag kloklipp och hårklipp...meeen vilken valp, han var helt otrolig, visst han var lite halvtrött. Det går ju inte att köra i gång när pirajatänderna är som vildast, men ändå...och så här trött och lycklig blir man efter bad och att ha torkats med varm och go fön =)

På em i dag ska lillvännen avmaskas, tänk va mycket de små liven får va med om!

Nu ska jag göra ett pluggryck igen, duscha, äta en god sopplunch på Pingstkyrkan i Edsbyn....deras soppa är underbar och värd all reklam, för att inte tala om mackorna till mmm.

Nu kan jag ju äta lite bättre igen, för nu har jag fixat en del av tänderna som skulle ordnas, det blir dyrt men det är värt varenda liten krona....

På em i dag ska jag plugga ett tag, men jag ska också försöka få till mitt sovrum lite mer och fixa lite med fika osv inför morgondagen då tjejgänget ska ha filmkväll här, myyys =)

Tänk va kul det blev att skriva nu när det ser roligare ut...Tack Calle för tipset och påpekan...jag är bet när det gäller datorer och inställningar, men det var inte alls svårt att fixa, och helt plötsligt öppnades en annan värld i och med att det var såååå mycket enklare att använda bilder.

Sooom jag har tragglat, ville ju ha visat ngr förut men de kommer så småningom =)



Ha en underbar måndag i höstrusket

Kram Agneta


Funderingar en mörk söndagkväll....

 Ja här är den lilla vännen som jag spenderat söndagen med =). Förutom Zippo så ha dagen innehållit handboll, fixninga va lite grejor hos min mamma. Jag har spenderat en del minuter på internet....här tex. men också på msn där jag har barn och vänner som är kul att kunna ha kontakt med.

I alla fall så kom jag att tänka på en mycket upprörande sak när jag läste en blogg i går där de pratade om den styrda föräldrapenningen...

Jag håller med om att papporna ska va hemma så mycket som möjligt, men nu kommer ett men...vi tjejer går först i 9 mån med barn i magen, sen efter detta, ammar många i nästan 1 år och det skulle vara kul att se hur det funkar med amningen då...jo det finns tillägg osv, men här i Sverige förespråkas amning.

Jag har själv inte ammat så länge så jag kunde med lätthet jobba...nog om det, för det var egentligen inte riktigt det jag ville få fram.

Jag läste ett inlägg av Mona Sahlin i en artikel och fick nästan frispel...hon tog upp den styrda föräldrapenningen och tyckte den skulle utökas, reporten frågar henne då om det inte är att göra intrång i privatlivet? Hon svarar: Jo det gör man, men det gjorde vi när vi beslutade om barnagan också....!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!

Fattar ni vad dum....hur i h....vete kan man jämföra barnledighet med barnaga????????????????


Jag som de sista åren räknat mig som socialdemokrat fick mig en smäll i magen....jag vet inte om jag kommer att kunna stå bakom Mona Sahlin vid ett nyval...det var starka ord hon la i sin mun den dagen hon uttalade sig om detta!!!!!!!!!

I dag har det varit en helt ok dag för övrigt, men många tankar har snurrat och efter samtal med en vän så snurrar de speedat fort och jag hoppas de landar innan sänggående....annars åker jag väl karusell i sängen!

Nu sitter jag och dricker te och äter pepparkakor med ädelost...mmmm gott!

Veckan som kommer är ganska fullspäckad med träning, simning,tjejkväll,föräldraträff på hab, begravning, afternoontea...ja en hel del i all fall förutom det som är det dagliga görat...plugg och åter plugg.

Lite längre fram hoppas jag få till en liten tripp till julmarknaden på Skansen, lite julbord och dans tror jag också att det blir.

Det finns många "borden" men de får vara och så läser jag ju bästa böckerna med Mia Törnblom, nyttig och intressant läsning som stärker kropp och själ.

Nä nu blir att lägga ut mig i soffan med en liten sötnos på magen =) Godnatt och ha en bra vecka tills vi hörs igen =)


   Kramar från mig =)


Söndag efter kalas....=)

Hej hej! Igår var det Patriciakalas här så i dag känner jag mig som en stoppad korv efter allt fika vi hade. Sov länge gjorde vi med dag...snack om chockad när kl visar på efter halvtio...vi som brukar va uppe vid sex jämt eftersom Paulo kliver upp och numera lilla lilla valpen också. Men tydligen var alla i riktigt behov av sovmorgon och det var ju skönt =)) Nu ska jag göra lite helstekt fläkfile och lite godsaker till. Barnen åker till sin pappa en sväng för att fira honom på farsdag. Själv har jag tyvärr ingen kvar i livet att fira... Jag ska ställa mig och diska för diskmaskinen diskar INTE som den ska...bli bara en massa slarvdisk hur noga jag än packar den...fyyy va trist det är. Det är ju för att det ska gå fortare med disk som man har en diskmaskin el...och nu blir det dubbeljobb...först packa ner,diska, kolla, handdiska det mesta...hmmmm Behövs dammsugas här i dag med...sen ska jag göra kladdkakor till öppet hus på skolan, bullarna är redan fixad i alla fall =) Skulle eg ha börjat städa nort källarförrådet med...gruuuuvar mig sååå för det, men men det blir inte i dag men inom snar framtid iaf! Börjar få klart i mitt huvud vad jag ska använda mina utbildningar till och kan hitta mig själv i "roller" som jag varit livrädd för tidigare. Längtar att få använda mig av erfarenheterna jag fått genom allt... Det blir en lite intensiv tid härhemma nu men turer f&t mellan Ljusdal-Edsby osv. Angelina är med i lucian i Edsbyn och det blir en massa övningar osv, men det är det värt. Det är tydligen jättekul upplevelse och sån grej man gör en gång i livet. jag har inte egen erfarenhet av det men har vänner och en till dotter som varit med. Alla har samma sak att säga; det är skitkul! Zippo busar och växer...rumsren är han då rakt inte...det kan jag inte anklaga honom för...tyvärr!!! Men han är bara 10 veckor ännu så snart är han det =)) Ett evigt springande ut och in just nu, men jag njuter, har längtat sååå efter en liten hund...el eg efter en stor hund, men nu blev det en liiiten variant. Kanske det kan bli en till om jag blir med hus och stor bil =))nån gång Nu får snön gärna komma så det blir lite ljust på kvällarna och morgnarna för den delen =) Japp nu får ni ha det så bra därute, jag ska lägga på ett kol och göra det som ska göras klart..=) Höstiga kramar från mig/Agneta

RSS 2.0